Οταν ο κλάδος κοιμάται, 

Ειδήσεις

Mείωση της ποσόστωσης των δικηγόρων.

Κ.κ συνάδελφοι , όταν καταθέσαμε την πρόταση μας για την αλλαγή του Π.Δ και την συμμετοχή μας στην ποσόστωση της παραγράφου 3 του Π∆ 26/2012: Άρθρο 68 (παράγραφοι 1 έως 5) όπως ισχύει με τα ποσοστά ισοκατανομής ανάμεσα σε όλους τους συλλόγους Δ.Ε της χώρας,  μας χλεύασαν,  μας είπαν βαρίδια ,αυτοί που το όραμα τους περιοριζόταν στα lobby, στις δημόσιες σχέσεις και στην προσωπική τους προβολή.

Το αποτέλεσμα φαίνεται από την ανακοίνωση του ΔΣΑ και την αλλαγή της ποσόστωσης για τους Δικαστικούς υπαλλήλους .

Ο δικός μας κλάδος ούτε αίτημα δεν έκανε.

Απο τον ΔΣΑ.

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη μείωση της ποσόστωσης των δικηγόρων στην κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων που διενήργησε ο Άρειος Πάγος για τις βουλευτικές εκλογές της 7.7.2019, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.

Από την επισκόπηση των στοιχείων του Αρείου Πάγου προκύπτει ότι οι Δικηγόροι που έχουν διοριστεί πανελλαδικά ως τακτικοί και αναπληρωματικοί καλύπτουν το 75,90% των πραγματοποιηθέντων διορισμών, αντί του προβλεπόμενου μέχρι τώρα ποσοστού 77,5%. Αντίθετα παρατηρείται αύξηση της ποσόστωσης των δικαστικών υπαλλήλων κατά 1%, αναφέρει ο ΔΣΑ.

«Η μείωση των διορισμών των Δικηγόρων έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία και ευθύνη του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου όπως πληροφορηθήκαμε και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μας και χωρίς μέχρι σήμερα να μας έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως η σχετική απόφαση.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδικαιολόγητη αυτή απόφαση που συνιστά ανεπίτρεπτη δυσμενή μεταχείριση των δικηγόρων και μεταβάλει επί τα χείρω την ήδη μειωμένη εκπροσώπησή μας», σημειώνει ο ΔΣΑ.

Με εκτίμηση

Κανέλλος Μιχάλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *