Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα.

Ειδήσεις

Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα.

Λάο Τσε

 

Κ.κ συνάδελφοι,

Κατατέθηκε από εμάς στο Δ.Σ της Αθήνας, πρόταση για το άρθρο 51 ΚΔΕ για ηλεκτρονική κατάθεση των πινάκων και υπολογισμό μερίσματος, η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία .

Ορίστηκαν τρία μέλη του Δ.Σ προκειμένου να επεξεργαστούν και καταθέσουν την τελική πρόταση εφαρμογής, μάλιστα ο ένας εξ αυτών και υποψήφιος για την προεδρία και οι άλλοι δύο με τις δικές τους αξιώσεις  .

Μελέτησαν την πρόταση και ήταν τόσο σίγουροι ότι την κατανόησαν που δεν μπήκαν καν στον κόπο να ρωτήσουν αυτούς που την κατέθεσαν, αποτέλεσμα oι προτάσεις τους εφαρμογής ήταν εξαιρετικά τόσο “σοβαρές” η μάλλον “εκπληκτικές”   που ξεπερνούσαν τις 60.000 ευρώ η μία και η άλλη τις 40.000 τον χρόνο ή 20 ευρώ τον χρόνο ο κάθε συνάδελφος που καταθέτει πίνακα τράπεζας.

Αν μας ρωτούσαν θα ήξεραν ότι δεν μείναμε μόνο στην κατάθεση της πρότασης στο ΔΣ αλλά μιλήσαμε και με το ΑΠΘ και η πρόταση του πανεπιστημίου ήταν από 2.500 έως 4.000 ευρώ εφάπαξ για όλο τον κλάδο σύμφωνα με την αρχική πρόταση μας και τις παραμέτρους της, η οποία για το τυπικό μέρος στάλθηκε και στον Πρόεδρο της ΟΔΕΕ και στον Πρόεδρο της Αθήνας .

 Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι μια τέτοια εφαρμογή χρειάζεται το μητρώο και δεν διάβασαν ότι θα έχουμε πρόσβαση με τις ψηφιακές μας υπογραφές.

Κατά την άποψή μας ο λόγος που έγιναν όλα αυτά ήταν, να μην εφαρμοστεί ποτέ ηλεκτρονικά τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, να μην υπάρξει διαφάνεια μέχρι να αλλάξουν τα δεδομένα προς το συμφέρον τους.

Αυτό  φαίνεται και από ανάρτηση της προέδρου παράταξης της Αθήνας η οποία στις 10-06-2019 μεταξύ των άλλων έγραψε ότι: «Είναι κοινά αποδεκτό πως το ποσοστό παρακράτησης, ιδιαίτερα τώρα με τις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις θεωρείται υπερβολικό. Για το λόγο αυτό η  ΠΡΟΣΥΔΕ επεξεργάζεται τρόπους ελάφρυνσης  των υπόχρεων συναδέλφων, για τους οποίους θα ενημερωθείτε αμέσως μόλις ολοκληρωθούν». 

Μάλλον κάποιο γραμμάτιο χρωστούν.

Συνάδελφοι αφυπνιστείτε !!!   Έχετε αντιληφθεί ποιος είναι ο στόχος τους???

Να μειώσουν τις εισφορές τους στο σύλλογο και να αυξήσουν τα εισοδήματά τους από τις μονοπωλιακές τους συνεργασίες με τις τράπεζες.

Για εμένα η πρόταση για το άρθρο 51 ΚΔΕ είναι απλή.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ:  κατάθεσης και υπολογισμού μερίσματος .

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ:   « η πρόταση αυτή όταν κατατέθηκε από εμάς στην ΟΔΕΕ, η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ήταν να καταθέσουν όλοι οι σύλλογοι , από τις δηλώσεις των συναδέλφων πόσες επιδόσεις και κατασχέσεις γίνονται τον χρόνο προκειμένου να υπάρξει αναλογιστική μελέτη . Οι Σύλλογοι δεν τα έστειλαν ποτέ στην ΟΔΕΕ.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ Ο Δ.Ε:  για να ξεκαθαρίσει το τοπίο «ποιοι είναι υπόχρεοι» και να υπάρξει αναλογική παρακράτηση ποσού με έναν αλγόριθμο που θα διασφαλίζει την αναλογικότητα κ.λ.π .

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: για να υπάρξει αναλογική παρακράτηση ποσού με έναν αλγόριθμο που θα διασφαλίζει την αναλογικότητα κ.λ.π .

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: για να υπολογιστεί ο φόρος και η ασφαλιστικές εισφορές.

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ: για ασφαλιστικές εισφορές , ταυτότητα, ταμείο αλληλεγγύης, μέρισμα, μελέτη για σύνδεση και εφαρμογή του άρθρου 139 αν θέλουμε μοντέλο τύπου Πορτογαλίας και πολλά άλλα .

Με εκτίμηση,

Κανέλλος Μιχάλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *