ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 51 Κ.Δ.Ε. !!!

Ειδήσεις

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 51 Κ.Δ.Ε. !!!

Κ.κ Συνάδελφοι!!!

Θα μου επιτρέψετε, να αναφερθώ εν συντομία, στo πρόβλημα που απασχόλησε τον Κλάδο μας, επισημαίνοντας όμως ότι …. την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διοίκηση του κλάδου και οι επιλογές τους!!!

Ας δούμε λοιπόν μαζί το άρθρο 51 για το οποίο επιδιώκουμε την εφαρμογή του και πανελλαδικά μελλοντικά σε συνδυασμό με το άρθρο 139 γιατί θέλουμε αναδιανομή της ύλης, δίκαιη και αναλογική, ώστε περισσότεροι-νέοι κυρίως συνάδελφοι-, να έχουν περισσότερη δουλειά για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να καλύπτουν π.χ τις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές τους και να απολαμβάνουν υγειονομικής περίθαλψης.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος…. από το να εφαρμόσουμε το άρθρο 51 , τροποποιημένο με έναν αναλογικό και δίκαιο τρόπο και με αυξημένα ποσοστά παρακράτησης, αφού βέβαια πρώτα έχουμε στα χέρια μας, την αναλογιστική μελέτη που ζητάμε εδώ και καιρό, όλων των πράξεων καθώς και των ποσοστών αυτών ώστε να εφαρμοστεί δίκαια σε μία αναλογική κλίμακα.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα καμία διοίκηση Συλλόγου δεν τόλμησε να καταθέσει, το πόσες επιδόσεις και κατασχέσεις γίνονται στην περιφέρεια του Εφετείου τους, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο αυτούς που πραγματικά «λυμαίνονται» τον κλάδο, αυτούς που παίρνουν το τσαντάκι τους και γυρνούν όλες τις εταιρείες , τράπεζες, θυγατρικές αυτών,  ΟΤΑ , Δ.Ο.Υ κλ.π. κάνοντας προσφορές μειοδοσίας αδιαφορώντας για την επιβίωση των υπολοίπων.

Στα Ιωάννινα η ολομέλεια της  ΟΔΕΕ ψήφησε την πρόταση της Αθήνας και τα τέσσερα σημεία αυτής : 1) Εφαρμογή εφ’ολης της επαγγελματικής μας ύλης. 2) Αλλαγή των ποσοστών της Γ.Σ. προκειμένου ευχερώς να μπορεί να πάρει απόφαση 3) Το ποσοστό παρακράτησης να είναι έως 50%. 4) Η γνώμη του Δ.Σ να σχηματίζεται με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του κλ.π.

Στην πραγματικότητα πήραν μία απόφαση και έβαλαν το άρθρο 51 στην κόψη του ξυραφιού , για να καταλάβετε τα σημεία 1 και 3 είναι προς την σωστή κατεύθυνση “δίκαιο” και πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι, δυστυχώς ασχολήθηκαν με αυτά οι περισσότεροι συνδικαλιστές αδιαφορώντας για τα ποσοστά ψήφισής του στις γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων τους. Τι σημαίνει αυτό? Η ήταν «αδιάβαστοι» και δεν κατάλαβαν ή δεν τους ενδιέφερε ότι καταργείται η αυξημένη πλειοψηφία του 50% των εγγεγραμμένων μελών στους εκλογικούς καταλόγους συν έναν που χρειάζονταν για την τροποποίηση του άρθρου και το κάνουν τα 2/3 της όποιας απαρτίας σε γενική συνέλευση.

‘Εχουμε εγγεγραμμένα μέλη στον Σύλλογο Αθηνών 1110 ήθελαν 556 ψήφους και τώρα 186.

Στην περιφέρεια τα πράγματα είναι ακόμη πιο τραγικά.

Ο Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει 290 μέλη ήθελαν 146 ψήφους και τώρα θέλουν 49. Ο Σύλλογος Θράκης θέλει 14 ψήφους, ο Σύλλογος Ιωαννίνων – Κέρκυρας θέλει 12 ψήφους, ο Σύλλογος Λάρισας – Δυτικής Μακεδονίας θέλει 29 ψήφους κ.λπ. για να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για το άρθρο !!! Αν αυτό δεν είναι συνδικαλισμός…τότε ???

Ακροβατούν με τις αλλαγές που ψήφισαν, προσπαθούν να σας πείσουν ότι κάνουν το σωστό , ενώ αυτό που πραγματικά ήθελαν και θέλουν είναι η αλλαγή των ποσοστών παρακράτησης του 50 % το οποίο  θεωρούν υπερβολικό για τα συμφέροντα των “αρεστών” και τα δικά τους. Σύντομα θα ακούσετε τους εισηγητές που θα ορίσουν να ζητούν να μην εφαρμοστή ή όπου εφαρμόζεται τα ποσοστά να κατέβουν όσο το δυνατόν ποιο χαμηλά που μπορεί να περάσουν από τις Γ.Σ. με την δικαιολογία ότι είναι εφ’ολης της ύλης  Π.χ. το 50 % στις κατασχέσεις να γίνει 20%, των επιδόσεων 3% κ.ο.κ και αυτό το θεωρούν δίκαιο και αναλογικό, δεν έχουν υπολογίσει όμως ότι εάν η συμμετοχή σας στις γενικές συνελεύσεις είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τότε όλα τα σχέδια τους μπορούν να ανατραπούν γιατί τα 2/3 που ψήφισαν θα είναι η καταστροφή τους .

Κ.κ συνάδελφοι,  μην αφήσετε τους ινστρούχτορες συνδικαλιστές να παίζουν με την επιβίωση σας, ενημερωθείτε, οργανωθείτε και ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ Γ.Σ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ προκειμένου να αποφασίσετε εάν θέλετε την εφαρμογή του άρθρου και με ποια ποσοστά, έτσι ώστε στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων σας να καταθέσετε τις προτάσεις σας.

Όσο περισσότεροι είμαστε παρόντες τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό που χρειάζεται για να ψηφιστεί η εφαρμογή ή όχι του άρθρου.

Κ.κ συνάδελφοι μην ξεχνάτε ότι είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας και άξιοι της μοίρας μας .

Ο κλάδος μας δεν επιβιώνει πλέον ούτε με όμορφα λόγια, ούτε με υποσχέσεις, αλλά μόνο με πράξεις και συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες ιδέες.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο κύριος όγκος δουλειάς μας θα γίνεται ηλεκτρονικά.

 Ήδη μεγάλο μέρος της δουλειάς μας χάθηκε γιατί … είμαστε στο έλεος της αδιαφορίας και των συμφερόντων. Κατασχετήρια Δ.Ο.Υ., πλειστηριασμοί, κλήσεις, ανακοπές – ηλεκτρονικές κοινοποιήσεις από τις γραμματείες των δικαστηρίων, αποφάσεις κ.λπ. πολύ σύντομα δε, όπου ολοκληρώνεται το κτηματολόγιο οι κατασχέσεις κοινής διαδικασίας θα γίνονται ηλεκτρονικά, διαδικασία στην οποία δεν συμμετέχουμε μέχρι σήμερα και μακάρι να με διαψεύσει κάποιος από τους διοικούντες.

Τέλος θα ήθελα να καλέσω όλους σας, κυρίως όμως τους νεότερους, για ενεργητικότερη συμμετοχή στα κοινά του Κλάδου μας και στη λήψη των αποφάσεων αυτού. Αν θέλουμε πραγματικά την ΕΠΙΒΙΩΣΗ του!!!

Με εκτίμηση

Μιχάλης Κανέλλος

2 σκέψεις στο “ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 51 Κ.Δ.Ε. !!!

  1. Και βέβαια δεν θα αφήσω ασχολιαστο το γεγονός ότι ο μοναδικός που εστίασε στο πρόβλημα των 2/3 της όποιας ΓΣ και κατέθεσε πρόταση ήταν ο Πρόεδρος Θεσσαλονίκης ο οποίος λοιδορήθηκε και καταψήφιστηκε η πρόταση του ακόμη και από Θεσσαλονικης.

  2. Το άρθρο 49 του Κώδικα Δικ. Επιμελητών Ν. 2318, αναγράφει ( ο Δικ. Επιμελητής δικαιούται για κάθε ενέργεια να λάβει απο τον εντολέα του την νόμιμη αμοιβή, καθώς και κάθε δαπάνη που απαιτείται για την πραγμάτωση της εντολής .) Δηλαδή τα έξοδα για την αποστολή του συστημένου ή τα ακτοπλοϊκα ή αεροπορικά εισιτήρια (πχ για Κύθηρα) είναι ΔΑΠΑΝΗ και προστίθενται στην εκάστοτε αμοιβή . Εξάλλου ΔΕΝ μπορεί αυτός που θυροκολλεί, πέραν του τρεξίματος (Αστυνομία-, συστημένο), να αμείβετε άρα να κερδίζει λιγότερο απο αυτόν που έκανε επίδοση με παραλαβή. Προσωπικά δίνοντας μαζί με το τιμολόγιο αμοιβής μας και το παραστατικό του συστημένου ΕΛΤΑ (κρατώντας φωτοτυπία για το αρχείο) όλοι οι συνεργάτες μας το εξοφλούν και δεν διαμαρτύρονται .Τι δεν είναι κατανοητό και θέλει διευκρίνηση και τόση κουβέντα ; Μην βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *