Λύκος δοράν οιός περιβεβλημένος.

Ειδήσεις

Λύκος δοράν οιός περιβεβλημένος.

Αίσωπος

Κ.κ συνάδελφοι , όπως καλά γνωρίζεται από τις 03-03-2020 η εταιρεία ΕΛΤΑ Α.Ε  με απόφαση της θα χρεώνει τις συστημένες επιστολές 4,40 ευρώ , μία αύξηση η οποία συρρικνώνει ακόμη περισσότερο την αμοιβή μας, αν συνυπολογίσουμε τον μάρτυρα  και όχι μόνον .

Σε αυτήν την εξέλιξη θα περίμενε κανείς την άμεση παρέμβαση της ΟΔΕΕ δηλαδή ο Πρόεδρος να έχει κάνει ΕΓ έστω και τηλεφωνικά και να βρίσκεται  με αντιπροσωπεία προς εξεύρεση λύσης στα συναρμόδια Υπουργεία, αντ’αυτού μαθαίνουμε για την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου κ. Αντωνίου ο οποίος για πολλοστή φορά παρακάμπτει τους θεσμούς πιστεύοντας κατά την άποψή μου ότι με την “ζητιανιά” θα κερδίσουμε καλύτερη μεταχείριση “μπορεί το 4,40 να γίνει 4,39”.

Η λύση βέβαια δεν βρίσκεται στη διαπραγμάτευση με την εταιρεία ΕΛΤΑ ΑΕ αλλά σε αλλαγή της σχετικής διάταξης ή στην αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης.

Κάποιες φορές προβληματίζομαι με την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων από συναδέλφους, βέβαια καταλαβαίνω ότι έχουν διανύσει χιλιόμετρα για να προασπίσουν το προσωπικό τους συμφέρον και δεν τους αναγνωρίζεται….

Που έχουν χάσει τον ύπνο τους , που προσπαθούν να διαλύσουν τα πάντα κι εμείς να αντιστεκόμαστε , να τρέχουν, δήθεν για να μας γλιτώνουν από τα χειρότερα και κάποιοι να απαξιώνουν όλον αυτόν το σπουδαίο αγώνα.

Να αφιερώνουν μέρες, μήνες, χρόνια με ανιδιοτέλεια και να μην ακούν ένα «μπράβο». Φυσικά και δεν λέω ότι «οφείλουμε» στους συνδικαλιστές, γιατί είναι καθαρή και συνειδητή επιλογή τους, μήπως όμως πρέπει τελικά να ξεχωρίσουμε τους ικανούς από τους ανίκανους?

Αυτούς που στέκονται στο πλάι όλων μας απ’ αυτούς που έχουν συγκεκριμένες μικρές «αυλές» προσωπικών συμφερόντων? Μήπως αυτή τελικά είναι η επιβράβευση για έναν συνδικαλιστή που τιμάει την ψήφο που του δόθηκε?.

Ας δούμε τους διαλόγους των σπουδαίων συνδικαλιστών μας μετά την ενημέρωση της Γραμματέως αντί του “εξαφανισμένου Προέδρου που νομίζει ότι ο κλάδος διοικείται  από έντυπο αποτυχημένων οδηγιών η με την γκλίτσα ” όπως αυτοί αναρτήθηκαν από τους ίδιους για το θέμα της εταιρείας ΕΛΤΑ Α.Ε και πως ο καθένας τους το αντιλαμβάνεται :

Καλησπέρα σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της ΟΔΕΕ κ. Αντωνίου με εκπρόσωπο του τομέα πωλήσεων των ΕΛΤΑ σχετικά με την αύξηση των τιμολογίων των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Αποφασίστηκε να οριστεί νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ειδικής τιμολόγησης των δικαστικών επιμελητών.

Όσοι Σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα, παρακαλούμε όπως αναρτήσουν την σχετική ενημέρωση στην ιστοσελίδα τους ή να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους δικαστικούς επιμελητές, λόγω τεχνικού προβλήματος αποστολής newsletters από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Σας ευχαριστούμε

Με εκτίμηση

Ελένη Δαφνοπατίδου

Γραμματεία ΟΔΕΕ

*************************************

> Ζούγκλα στην πολιτική, Ζούγκλα στην καθημερινότητα, Ζούγκλα στην ενημέρωση των συναδέλφων. Ξαφνικά οι φωστήρες του κλάδου από την ΠΡΟΣΥΔΕ  μας ενημερώνουν για τη λύση που θα δώσει ο εκλεκτός συνδικαλιστής της ΠΡΟΣΥΔΕ (και όχι μόνο) και θα λύσει το ζήτημα των συναδέλφων που θα πληρώνουν λιγότερα στα ΕΛΤΑ. Μας δουλεύετε; θα μιλήσουμε σοβαρά; δεν πέρασε η πενταετία που συμφωνήσατε για τις αμοιβές, δεν τελείωσε το παιχνιδάκι της συμφωνίας της παράταξής σας με τους τραπεζίτες. Σοβαρολογείτε; Μην στέλνετε το κλάδο πλέον στα βράχια. Και κάποιοι που το παίζουν ισορροπιστές ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και όχι πλέον το προσωπικό τους συμφέρον, και είναι σαφές σε ποιους αναφέρομαι (η ζωή μας έχει διδάξει παραδείγματα,,, όποιος προδίδει μια φορά, προδίδει για πάντα).
Νικος Γιαννης.

************************************

Κ. συνάδελφοι ο στόχος εν προκειμένω ΔΕΝ είναι η διαπραγμάτευση με τα ΕΛΤΑ, αλλά προσπάθεια για έκδοση από τα συναρμόδια Υπουργεία διευκρινιστικής εγκυκλίου που να λέει ότι τα έξοδα για τα ΕΛΤΑ είναι δαπάνη του εντολέως όπως ισχύει για τις δημοσιεύσεις του άρθρου 134 και 135 του Κ.Πολ.Δ
Γιώργος Μήτσης

************************************

Συνάδελφοι,
Με δεδομένη την αύξηση στα ΕΛΤΑ που όλοι γνωρίζουμε, αν μεθαύριο αυξήσουν την συστημένη επιστολή και την κάνουν 14€ θα μας σώσει καμία διαπραγμάτευση;
Ας αφήσουμε τις διαπραγματεύσεις και ας προστρέξουμε στα συναρμόδια Υπουργεία, να τους πιέσουμε για να βγάλουμε μια διευκρινιστική εγκύκλιο για να θεωρείτε η δαπάνη των ΕΛΤΑ έξοδο του εντολέως και όχι να ενσωματώνετε στην αμοιβή του επιμελητή.
Νίκος Γιάννης

************************************

Φίλοι μου δε νομίζω ότι είναι δόκιμο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για μια ακόμη αύξηση της επίδοσης. Γιατί επί του πρακτέου αν το κόστος αυτό πέσει στην πλάτη του εντολέα, θα αυξηθεί και το κόστος της επίδοσης για αυτόν. Επίσης δεν θα είναι γνωστό από την αρχή το κόστος μιας επίδοσης. Θα είναι 35€ + ΦΠΑ ή 35€ + ΦΠΑ + ταχυδρομικά τέλη. Θα ήταν καλύτερο πιστεύω να διεκδικήσουμε τη δυνατότητα να στέλνουμε τα συστημένα της θυροκόλλησης με οποιαδήποτε εταιρία ταχυμεταφορών επιθυμούμε, μιας και πλέον τα ΕΛΤΑ είναι μια ΑΕ όπως όλες οι άλλες και όχι ο μοναδικός κρατικός ταχυδρομικός φορέας που ήταν στο παρελθόν. Ο νομοθέτης μιλούσε για ταχυδρόμηση των εγγράφων, έχοντας υπόψη του (τότε) μόνο τα (τότε) κρατικά ΕΛΤΑ. Τώρα όμως που και τα ΕΛΤΑ είναι μία ΑΕ, γιατί να μην στείλω και να διαπραγματευτώ ταυτόχρονα την τιμή με μια εταιρία ταχυμεταφορών; Σίγουρα το κόστος (με μια ομαδική διαπραγμάτευση) θα είναι λιγότερο από τα 4,40€ των ΕΛΤΑ.
Νίκος Κατσακιώρης

************************************

Θα μπορούσα ίσως να συμφωνήσω με τη θεώρηση που κάνει ο Σύλλογος της Λάρισας, όμως έχω να παρατηρήσω ότι η δικονομική πρόβλεψη για ταχυδρομικό γραφείο στο 128 για την ώρα είναι ισχυρή και σας αναφέρω ότι αυτή η δικονομική πρόβλεψη ήταν αυτή που στάθηκε ο δικαστής σε ανακοπή και δικαίωσε τον αντίδικο και θεώρησε ανυπόστατη την επίδοση διότι ο συνάδελφος απέστειλε την ειδοποίηση με κούριερ, ουσιαστικό όμως είναι το ίδιο το άρθρο 128 και η ουσιαστική του πρόβλεψη ότι τα έξοδα αυτά βαρύνουν τον εντολέα και όχι την αμοιβή του δικαστικού επιμελητή. Φρονώ ότι η Ε.Γ πρέπει να κατευθύνει τους συναδέλφους αρχικά μετά από απόφαση της για τις χρεώσεις που φρονώ ότι πρέπει να είναι π.χ 35 ευρώ και αν και θυροκόλλησή συν όσα κάνει το ΕΛΤΑ. Ακολούθως να φροντίσουμε για την τροποποίηση του 128 ώστε να υπάρξει πρόβλεψη για αποστολή της ταχυδρομικής επιστολής και με εταιρείες κούριερ, ζήτημα όμως που πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή, διότι ίσως έτσι οδεύουμε στη πλήρη ιδιωτικοποίηση της δικαιοσύνης.
Με τιμή
Γιώργος Μήτσης

************************************

Συνάδελφοι καλημέρα. Ιδανικό θα ήταν να επιτύχουμε την μετακύλιση του κόστους του συστημένου στον πελάτη, είναι όμως κατά την άποψή μου ένα αίτημα που αντικρούει στην απάντηση σε ερώτημα της ΟΔΕΕ το 2014, του Γ. Γ. δημοσίων εσόδων κ. Θεοχάρη, στην οποία εκτός από την φορολογητέα αξία της αμοιβής του ΔΕ γίνεται λόγος και για τα έξοδα που μπορούν ή όχι να βαρύνουν τον πελάτη. Εν προκειμένω η αποστολή της συστημένης επιστολής δεν γίνεται για εκπλήρωση υποχρέωσης του πελάτη μας, αλλά είναι απόρροια της εντολής που εκτελούμε, είναι δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση αναπόσπαστο μέρος της επίδοσης με θυροκόλληση προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί. Επίσης μην ξεχνάμε πως στην ίδια «ΠΟΛ» αναφέρεται πως δαπάνες όπως οδοιπορικά έξοδα, δαπάνες για φαξ και φωτοτυπίες κ.λπ. δεν θεωρούνται δαπάνες σαφώς καθορισμένες για τον πελάτη, αλλά δαπάνες που βαρύνουν το δικαστικό επιμελητή. Δεν λέω πως θα ήταν κακό να γίνει και μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μέχρι αυτό να δρομολογηθεί και να επιτευχθεί και με δεδομένη την ΠΟΛ του 2014, θεωρώ πως θα ήταν πολύ θετικό να πετύχει ο κλάδος μια νεα τιμολογιακή συμφωνία με την διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Καλά κούλουμα σε όλους.

Δημήτρης Γέμελος

************************************

Καλημέρα σε όλους. Το θέμα δεν είναι η διαπραγμάτευση ούτε η εγκυρότητα των κούριερ. Το ζητούμενο είναι η επιβολή του γραμματοσήμου ως κόστος του εντολέα. Η επιβολή γίνεται όταν το χρεώνουμε … αφήστε που κανονικά και τον μάρτυρα θα έπρεπε να χρεώνουμε. Αν δηλαδή αύριο το γράμμα κοστίζει 35 € θα δουλεύουμε τσάμπα? Εντάξει μια κουβέντα στα υπουργεία καλό θα κάνει… αλλά αν δεν βγει άκρη, που δεν θα βγει, να βγάλουμε οδηγία προς όλους να χρεώνουν το γράμμα. Ίσως ήταν φρόνιμο να γίνει και μια κουβέντα με την ένωση τραπεζών για το θέμα… έξοδο είναι στην τελική .Ας σπάσουμε και μια φορά μόνοι μας τα αυγά της ομελέτας μας. Γιάννης Χαλκιαδάκης

************************************

Καλημέρα συνάδελφοι, θέλω να συμφωνήσω με την άποψη του Δημήτρη του Γέμελου ,τεκμηριώνει πολύ σωστά το γιατί είναι αδόκιμο να ζητήσουμε τη μετακύληση του κόστους στον εντολέα. Δεν θα περάσει ποτέ ,ας μη γελιόμαστε. Η πιο έξυπνη κίνηση νομίζω πως θα ήταν να πετύχουμε μια συνολική συμφωνία με τα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση όλων των εγγράφων μας ,όχι μόνο των συστημένων, έτσι ώστε να βγούμε κερδισμένοι και εμείς και τα ΕΛΤΑ. Καλή Αποκριά!!
Άγγελος Κοφινιδάκης

************************************

Καλημέρα αγαπητοί συνάδελφοι!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις σκέψεις του κ. Μητση και του κ. Γιαννη, αλλά είναι κρίμα και άδικο κύριοι να προσπαθείτε να ακυρώσετε με κάθε τρόπο μια προσπάθεια.
Αν θυμάμαι καλά κύριοι εσείς είσαστε διοίκηση απο το 2016-2019 δε σας είδα να κάνετε καμία κίνηση επι των λεγόμενων σας, ούτε προσπάθεια κάνατε να το περάσετε ως έξοδο, ούτε καμία οδηγία δώσατε ως οφείλατε (γιατί επι της θητείας σας εφαρμόστηκαν) να το εισπράττουν οι συνάδελφοι επιπλέον της αμοιβής τους (ίσως γιατί το 2,62 είναι μικρό ποσό, ενώ το 4,40 μεγάλο)
Τώρα λοιπόν τι έγινε; Άλλαξε ο καστανας, Και πρέπει αυτός να βγάλει τα κάστανα απο τη φωτιά; Και για μη μου πείτε κ. Μητση, ότι τις αμοιβές δεν τις κάνατε εσείς. Να σας θυμίσω και πάλι, πως κι εσείς εκεί βρισκόσασταν στις διαπραγματεύσεις για αρκετές ημέρες.
Αυτά για την ιστορία.
ΥΓ./ Οι οδηγίες, τη κατάλληλη στιγμή και όχι μετά απο εκατό χρόνια!
Καλή Αποκριά!!
Νικος Αντωνιου

************************************

ΣYNAΔEΛΦOI, ΣTOXOΣ MOY ΠANTOTE EINAI H ΛYΣH ΣTA ΠPOBΛHMATA KAI ΣE KAMIA ΠEPIΠTΩΣH H ANTIΠAPAΘEΣH ME KANENAN KAI ΓIA KANENA ΛOΓO, ΩΣTOΣO EIMAI YΠOXPEΩMENOΣ ΓIA THN ENHMEPΩΣH NA AΠEYΘYNΩ KAΠOIA EPΩTHMATA:

1ον ΠOTE ΠPAΓMATOΠOIHΘHKE ΣYNANTHΣH ME EKΠPOΣΩΠO TΩN EΛTA KAI OI YΠOΛOIΠOI TO ΠΛHPOΦOPOYMAΣTE AΠO TO ΔIAΔYKTIO ΣE MOPΦH ΔIAΦHMIΣHΣ, «EKANA ΣYNANTHΣH K.Λ.Π., ΔHΛAΔH EΓΩ KAI TA ΛOIΠA».

KAΛA H OΔEE ΔEN EXEI ΠPOEΔPO NA MAΣ ENHMEPΩΣEI;

2ον ΠPOΣΩΠIKA ΩΣ MEΛOΣ THΣ E.Γ., OYΔEMIA ENHMEPΩΣH EIXA AΠO TON ΠPOEΔPO THΣ OΔEE, ΠAPAMONO ΓIA THN HMEPIΔA ΓIA TO AΣΦAΛIΣTIKO.
3ον AΠOΦAΣIΣE H E.Γ. KAMIA ΔIAΠPAΓMATEYΣH; EN ΠAΣEI ΠEPIΠTΩΣH AΣ EXEI, KAΛEΣ EINAI OI ΔIAΠPAΓMATEYΣEIΣ, KAΛO OMΩΣ EINAI NA MHN ΓINONTAI AΠO ENA MEΛOΣ THΣ E.Γ. KAI MAKAPI NA ΣTEΦΘOYN ME EΠITYXIA (ΓNΩPIZOYME Π.X. ΓIA ΠPOΠΛHPΩMENOYΣ ΦAKEΛOYΣ K.Λ.Π.).
TEΛOΣ ΓIA THN IΣTOPIA NA ANAΦEPΩ, OTI ΣTH ΔIAΠPAΓMATEYΣH TΩN AMOIBΩN, OΛOI ΓNΩPIZOYME ΠOIOΣ HTAN O ΠPOEΔPOΣ KAI ΠOIOΣ O ΓENIKOΣ ΓPAMMATEAΣ ΓIA THN ΣYNANTHΣH TOTE ME THN ENΩΣH EΛΛHNIKΩN TPAΠEZΩN.

ΓNΩPIZOYME OTI ΠPO THΣ EΠIΣHMOY ΣYNANTHΣEΩΣ, EIXE ΠPOHΓHΘEI ΣYNANTHΣH EΞΩΘEΣMIKH (OΛOI ΘYMΩMAΣTE KAI ONOΩN NOEITO), OMΩΣ AYTA EINAI ΠAPEΛΘON, EΛΠIZOYME NA MHN EΠANAΛHΦΘOYN KAI ΠAΛI TA IΔIA.
ΠPOEΔPE KAΛO EINAI NA MAΣ ENHMEPΩNETAI KAI NA MHN AIΦNIΔIAZOMAΣTE AΠO TO ΔIAΔYKTIO.
NIKOΣ ΓIANNHΣ

************************************

κ. Συνάδελφοι ντροπή. Είμαστε συνάδελφοι, δεν είμαστε αντίπαλοι. Αυτό έχω μόνο να σας πω.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΜΠΟΥΡΑΣ

**********************************

Η ντροπή κ Μπούρα έχει ονοματεπώνυμο δεν είναι ποτέ αόριστη και όσοι στο παρελθόν έχουν μάθει να λειτουργούν εξωθεσμικά συνεχίζουν.                               ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΝΙΑΣ

*********************************

ΥΓ: Για αυτούς που θεωρούν ότι οι λύσεις είναι στη ζητιανιά, υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης και με ταχυδρομικά περιστέρια !!!

Καλό μήνα. Καλή Σαρακοστή.

Με εκτίμηση

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

3 σκέψεις στο “Λύκος δοράν οιός περιβεβλημένος.

 1. Το άρθρο 128 παρ. 4 αναφέρει ρητά οτι ……η ειδοποίηση ταχυδρομείται μεέξοδα εκείνου που ζητεί να γίνει η επίδοση …… , προφανώς δεν το έχετε διαβάσει το συγκεκριμένο … είχα κάνει μία αναφορά στον σύλλογο πριν από 2-3 χρόνια για το ΝΣΚ που αποφάσισε να μην πληρώνει τα έξοδα της θυροκόλλησης ( συστημένη επιστολή ). Ο κ. πρόεδρος ( Μήτσης ) μου απάντησε οτι η απάντηση ήταν πως αποφάσισε ο πρόεδρος του ΝΣΚ να μην πληρώνει το ΝΣΚ το έξοδο αυτό που απο τον ΚΠολΔ υποχρεούται . Απο κεί και πέρα δεν έγινε καμμία άλλη ενέργεια απο τον πρόεδρο ή και την διοίκηση του συλλόγου . Προχθές ρώτησα τον πρόεδρο και τον παρότρυνα να προχωρήσει σε παραπέρα ενέργειες για το θέμα αυτό γιατί δεν μπορεί ο πρόεδρος του νσκ να αυθαιρετεί και μου απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι και να το χρεώνω …………………δηλ. να εμπλακούμε σε προσωπικό επίπεδο , αν είναι δυνατόν

  1. Κ.Υ.Α. αριθμ. 21798/11.3.2016
   Καθορισμός αμοιβών των Δικαστικών Επιμελητών
   Αριθμ. 21798

   (ΦΕΚ Β’ 709/16-03-2016)

   Με τρεις λέξεις!!!

   3. Η αμοιβή του μάρτυρα που συμμετέχει στη θυροκόλληση κάθε εγγράφου υπολογίζεται σε δέκα ευρώ (10,00 €) και εμπεριέχεται στις πιο πάνω αναφερόμενες τιμές ζωνών.

   7. Σε περίπτωση που ο δικαστικός επιμελητής διενεργεί περισσότερες της μιας επιδόσεις από τον ίδιο εντολέα, στο ίδιο τοπικό διαμέρισμα και στον ίδιο χρόνο η πρώτη επίδοση χρεώνεται με την τιμή της οικείας ζώνης οι δε υπόλοιπες με την τιμή της Α’ Ζώνης.

   Για επίδοση σε νησί ή σε διαφορετικό νησί από εκείνο στο οποίο διατηρεί το γραφείο του ο δικαστικός επιμελητής ή έχει την έδρα της η αστική εταιρεία δικαστικών επιμελητών, η αμοιβή είναι αυτή της Δ’ Ζώνης, υπολογιζόμενων και των πάσης φύσεως εξόδων, με εξαίρεση τη νήσο Σαλαμίνα, που τοποθετείται στη Β’ Ζώνη.

 2. Κ. Συνάδελφοι η αιτία του κακού είναι οι ζώνες που θέσπισαν οι τροικάνοι το 16. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις εκ των προτέρων το κόστος μιας επίδοσης, όπως το θέλουν αυτοί, για να μη στεναχωρηθούνε οι τράπεζες, οπότε πρέπει να παλέψουμε για την επαναφορά του παλιού συστήματος με τα χιλιόμετρα. Και συγκεκριμένα αναφέρω ένα παράδειγμα, μια επίδοση που είναι στο 12ο χιλιόμετρο και γίνει θυροκόλληση , και το Α.Τ είναι 10 χιλιόμετρα από την αντίθετη κατεύθυνση δηλαδή 12+12+10+10 = 46 χ.λ.μ. μετ’ επιστροφής, η αμοιβή του μάρτυρα είναι 10 € και το συστημένο 4,40 € και η βενζίνη 1,68 € το λίτρο, μπορεί κάποιος να μου πει τι κέρδος μένει για τον επιμελητή από τα 35 €, που θα λάβει, μη συμπεριλαμβανομένου και του φόρου επί της επίδοσης !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *