ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ!

Ειδήσεις

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ!

Κ.κ συνάδελφοι ,

Δεν θα ασχοληθώ με τις επιδόσεις εγγράφων – δικογράφων και τις προθεσμίες αυτών.

Θα αναφερθώ στη σημερινή κατάσταση που ζούμε και θα επιστήσω την ΠΡΟΣΟΧΗ στους συναδέλφους εκείνους, που δεν θέλουν να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης ή που πιέζονται από τους εργοδότες τους και επιδίδουν διάφορα έγγραφα – δικόγραφα, ότι :

Οι συγκεκριμένες ΚΥΑ εκδίδονται για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, όπως και η παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων μέχρι τις 10 Απριλίου 2020, με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Πολιτικών, Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας κ.λ.π , κατά τα αναφερόμενα στην από 26.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και όχι μόνο.

Αν δε συνδυαστεί με το νέο Ποινικό Κώδικα, όπως κωδικοποιήθηκε με τον Ν. 4619/2019, με ημερομηνία ισχύος την 1η Ιουλίου 2019 ο οποίος αναφέρει επί λέξει :

 1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α……, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
 2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια α…… β) σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.
 3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.
 4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) …………. και β) στην περίπτωση του στοιχείου β΄ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

        Τότε το αποτέλεσμα τις επιλογής σας θα είναι άγνωστο και αυτό προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης.

        Τα συμπεράσματα δικά σας .

 Με εκτίμηση.

 Κανέλλος Μιχάλης

2 σκέψεις στο “ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ!

 1. Με όλο τον σε σεβασμό, αντί να κουνάτε το δάκτυλο φοβεριζοντας εμμέσως τους συναδέλφους, να μας πείτε ποιους….εργοδότες εννοείτε και πως λέγονται. Εκτός και αν χρησιμοποιείτε τη λέξη με την ετυμολογική έννοια της…
  Αν θέλετε να λύνετε προβλήματα, να τα χτυπάτε στην πηγή τους…να χτυπάτε τους γαϊδάρους, όχι τα σαμάρια.
  Επίσης, να σχολιάσετε την κατά πάσα πιθανότητα μη ένταξη μας στην ενίσχυση των 800 € και την έλλειψη ενημέρωσης για τα θέματα αυτά, από τα θεσμικά όργανα.

  1. Αγαπητέ μου συνάδελφε,
   Ασφαλώς και δεν γνωρίζεται οτι οι Αστικές εταιρείες έχουν ποσοστά συναδέλφων με 1% , ο’τι εχουν σταλεί και υπογραφή συμφωνητικά με ρήτρες και ποσοστά διαχείρισης, ο’τι συνάδελφοι δουλεύουν με μισθό, ο΄τι η εκμετάλλευση των συναδέλφων που έχουν ανάγκη εργασίας έχει γίνει μάστιγα κ.π.α
   Ασφαλώς και δεν γνωρίζεται πρόσωπα και πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *