ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ!!!

Ειδήσεις

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ!!!

Εξειδίκευση είναι η διέξοδος της άγνοιας προς μίαν κατεύθυνσιν.

Εμμανουήλ Ροΐδης,

 

Κ.κ. συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζουμε ότι πέραν της υγειονομικής διάστασης του Covid-19, προβάλλετε  πλέον διάπλατα και η οικονομική του, δημιουργώντας  μια έκτακτη κατάσταση, η οποία υπαγορεύει την ανάγκη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπισή των δυσμενών επιπτώσεων στα οικονομικά μας.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη διάθεση “ασήμαντων” κεφαλαίων για τη στήριξη οικονομικά των επιστημονικών κλάδων , φαινομενικά τεχνική, για τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα επιτευχθεί, στέλνοντας μας στα κέντρα δια βίου μάθησης με επιταγές τηλεκατάρτισης για επιμόρφωση.

Προβληματίζεστε και ρωτάτε ο ένας τον άλλο για ποιο πρόγραμμα κατάρτισης είναι το κατάλληλο να παρακολουθήσετε, κάτι το οποίο είναι προσωπική επιλογή του καθενός από εμάς ανάλογα με τις ανάγκες του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδυναμία των διοικούντων να κατευθύνει τους συναδέλφους σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο στις  ανάγκες του κλάδου μέσα από αυτήν την διαδικασία πραγματοποίησης τέτοιων προγραμμάτων .

Μ’ αυτά, αναρωτιέμαι αν αυτή η ελίτ διοίκησης είναι διατεθειμένη να τιμήσει τις αρμοδιότητες τις οποίες της έχουμε εμπιστευθεί και να αναλάβει και τις ευθύνες που τις συνοδεύουν ή δεν είναι. «Αυτό είναι ένα ερώτημα»!!!

Θα έπρεπε να έχουν αποφασίσει σε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης διασυνδέοντας το άμεσα με το πρόγραμμα ηλεκτρονικότητας του κλάδου που χειρίζεται το ΑΠΘ. Eάν είχαν οι διοικούντες συνεργαστεί με το αρμόδιο τμήμα θα ήξεραν ότι οι Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές / Ψηφιακή υπογραφή – Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη είναι εν μέρει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχουμε στην σύμβαση με το πανεπιστήμιο μέσα από τις ηλεκτρονικές υπογραφές και επιδόσεις.

Επειδή το αρμόδιο τμήμα δεν έχει την απαραίτητη πιστοποίηση για αυτό το πρόγραμμα επιμόρφωσης, θα μπορούσε να μας δώσει τα στοιχεία αυτά που σε συνεργασία με τα κέντρα δια βίου μάθησης, το πρόγραμμα εκπαίδευσης να ήταν πραγματικά χρήσιμο στον δικαστικό επιμελητή της νέα εποχής  .

Θα μπορούσαν π.χ να έχουν ζητήσει από της εταιρείες αυτές μία πρόταση π.χ για επεξεργασία κειμένου (WORD), πλοήγηση στο διαδίκτυο , ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων (για την δική μας ασφάλεια λόγο διαχείρισης και αποστολής προσωπικών δεδομένων) κ.π.α, δηλαδή ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου και θα βοηθούσε στην καλύτερη ηλεκτρονική ενημέρωση μας   .

Κ.κ συνάδελφοι, δυστυχώς η ανικανότητα τους στο να αναλάβουν κάποιες πρωτοβουλίες και να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες τους έγκαιρα, οδήγησαν πολλούς από εμάς να έχουμε ήδη αποφασίσει και κάνει τις απαιτούμενες εγγραφές στις εταιρείες αυτές, οποιαδήποτε ενέργεια ετεροχρονισμένη θα είναι για τους “λίγους τους αρεστούς”  .

 

Με εκτίμηση

Κανέλλος Μιχάλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *